Ce papam azi bun?

Pui cu fructe, telina, si morcovi


1 pui
2 mere
1/2 telina
1/2 portocala
1 banana
2 morcovi
sare
condiment pentru pui
sofran

Legumele si fructele se curata si se taie bucati potrivite si se umple puiul griller, pana la refuz. Bucatile ramase se pun in oala sau in vasul de yenna de jur imprejurul puiului, impreuna cu 2 cani de apa. Se condimenteaza cu sare, condiment de pui si sofran si se intoarce dupa ce s-a rumenit pe o parte. Pe cat de simplu, pe atat de buuuuun!!!!!! Pofta buna.


Salata italiana
1 salata verde
2 rosii
5 ciuperci champignon
250 g piept pui
50 g cascaval ras

pentru sos: 4 linguri mustar si 4 linguri sos de iaurt cu verdeata, cimbru, oregano, rozmarin

Se pune pieptul de pui la fiert, se taie salata fasii, rosiile felii, ciupercile se taie jumatati apoi felii. Pieptul de pui se taie cubulete;  Se pun intr-un castron sub forma de straturi, fara a se amesteca, dupa cum urmeaza: salata, rosiile, ciupercile,  pieptul de pui, peste care se presara cascavalul ras.
Sosul e bestial!  Pofta buna si sa fiti sanatosi!




Valdostana








Taiem un piept de pui ca pentru snitele, condimentam si prajim putin bucatile pe o parte si cealalta, nu prea mult. Separat prajim o ceapa cu o cutie de ciuperci la care adaugam o lingura de bulion.
Punem bucatile de carne intr-un vas de yenna peste care turnam ciupercile , apoi o felie de sunca. Peste fiecare bucata de carne punem o felie de cascaval si apoi ou batut sau felie de rosie dupa preferinta. Eu gatesc cu mai putina sare si mai putin ulei. Pofta buna!







Cartofi cu carnati la cuptor



ingrediente:
400-450 g carnati cu sunca afumati (tip trandafir)
1,2-1,5 kg cartofi albi
1 ou
2 linguri smantana
4 linguri ulei (de masline)
cativa catei de usturoi
1-2 peperoni in otet
optional 1-2 lingurite concentrat legume/ciuperci
1 lingurita boia
1/2 lingurita cimbru uscat
2 linguri ketchup de ardei rosu (pasta de rosii, bulion)
sare, piper dupa gust



Mod de preparare: Curatati si spalati cartofii, taiati-i in bucati mai mari si puneti-i intr-o tava mai inalta. Taiati carnatii astfel: de 3-4 ori crestati dar nu de tot felii de 4-5 mm grosime, apoi taiati bucata de tot. Repetati pana taiati toti carnatii. Asezati bucatile de carnati din loc in loc printre cartofi. Adaugati in tava un litru de apa, ketchup, presarati boia si cimbru, concentratul sau putina sare, uleiul. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 30 minute.
Intre timp curatati si feliati usturoiul (poate fi si usturoi murat sau in otet), puneti intr-o cana oul si amestecati-l cu smantana, sare, piper si eventual putin patrunjel tocat, taiati peperoni bucati nu prea mari (eu i-am spus gata taiati in otet). Dupa cele 30 de minute scoateti tava din cuptor, indepartati folia, adaugati deasupra feliile de usturoi si peperoni si turnati din loc in loc oul cu smantana, fara sa omogenizati cu zeama din tava. Potrivit gustul de sare si pudrati cu putin piper si putina boia.
Dati din nou tava neacoperita la cuptor pentru 10-15 minute.
Asezati pe farfurii cate un “cuib” (o portiune in care s-a inchegat oul si a prins mai multe bucati de cartofi si carnat) sau mai multe, garnisiti cu castraveti sau gogosari murati, peperoni, usturoi si sos din tava. Se pot servi si cu alte salate.
Pofta buna.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu